Ysteriet

Nygårdsbua

Åpen hver fredag: 10-17

 

Orkladal ysteri ligger i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag. Etter prøveproduksjon av oster og kursing i 5 år -og bygging av nytt fjøs og ysteri i 2 år kom vi i gang med produksjon  i nye lokaler i april 2008. Mye har skjedd siden ...

 

Ysteriet drives av Merethe Landrø med ei tilkallingshjelp og ei i 50% stilling akkurat nå – sommer 2017. Det produseres forskjellige kittmodnede oster – Rokoll, Skjenald, Høvding Sverre Ung, Lagret og XO, Søster Cecilia (med karve), stykkost og kremost.

 

I 2011 ble det produsert ca 1500kg ost av ca 15000liter melk. 2012- ca 2000 kg ost og

2016-3700kg ost. Målet for 2017 er 5500kg ost. I tillegg til ysting har Orkladal ysteri et møtelokale til utleie og en gårdsbutikk.

 

Siste året har vi bygd modningsrom og etterspørsel og produksjon øker stadig. Vi selger ost hovedsakelig til restauranter og hoteller i hele landet, men mest til Oslo, Stavanger og Trondheim. Vår største kunde er Matcompaniet som leverer til kunder i hele landet.

 

Andre kunder som jeg leverer direkte til er:

Lian restaurant, To rom og kjøkken, EC Dahls pub og kjøkken, Credo, Scandic Hell, Festningen/Kommandanten, Teaterkafeen Trondheim, Bårdshaug herregård, Mega Orkanger, Mega Oppdal, Smak og behag Oppdal, Lille Skansen, Hegstad/Blakstad, Stokkøy feriesenter, Folk og Fe, Bergmannskroa, Glad i deig, Fenaknoken, (Oslo), Matgrossisten/Spesialgrossisten leverer til Menybutikkene i Trondheim for oss, Gulburet Inderøy og Røros delikatesse.

 

Organisering av virksomheten Orkladal ysteri er organisert som et DA. I denne virksomheten er Merethe Landrø daglig leder. Orkladal ysteri kjøper melk fra Meland/Skjenald samdrift. Samdrifta  eier  ysteribygningen, og ysteriet leier lokalene av de.

 

Åpen hver fredag: 10-17

 

Råbygdas første butikk var i langkammerset i trønderlåna i Nygården. Av den grunn så passer det nå bra at bygdas eneste "butikk"  ligger nesten på det samme tunet. Butikken i langkammerset ble flyttet mer sentralt i bygda etter hvert og kaltes for Wiggen. Den lå ved siden av benzenhusa. I Nygårdsbua er det produkter fra flere lokale produsenter,  ost fra Orkladal ysteri og annen gårsmat fra andre produsenter.

 

Vi lager fine gavepakninger som passer til dine ansatte, besøkende eller til bursdager o.l. Spør oss så tilpasser vi gaven til den prisen du ønsker. Sendingskorga/beiningskorga vår med gårdsmat kan anbefales. Bua vår er en gavebutikk hvor det er mulig å få tak i unike gaver både av mat og ting/bruksting. Kjøp av håndverk er en investering. Det er produkter som koster mer, som gleder mange og som vi gjerne vil ha lenge.

Spørsmål

Vi er her for å hjelpe deg.

Ring oss +47 950 25 177

Åpen gårdsbutikk når vi er der.

 

Copyright 2017 • Orkladal Ysteri •

Oppsett: Allsidig Design