Ysteriet

Nygårdsbua

Åpen hver fredag: 10-17, eller når vi er til stede - dvs hver dag..

 

Vi feiret 15 år med ysting i 2019!

 

Orkladal ysteri ligger i Råbygda/Gjølme i Orkland kommune i Sør-Trøndelag. Etter prøveproduksjon av oster og kursing i 5 år -og bygging av nytt fjøs og ysteri i 2 år kom vi i gang med produksjon  i nye lokaler i april 2008. Mye har skjedd siden ...

 

Ysteriet drives av Merethe Landrø med hjelp av Mohammed fra Syria.  Det produseres forskjellige kittmodnede oster – Rokoll, Skjenald, Høvding Sverre Ung, Lagret og XO, Søster Cecilia (med karve), Gelmin (blåost), litt mozarella og stekeost (halloumi).

 

Det produseres ca 6tonn med ost i året i ysteriet. Målet er å øke litt i 2020.

I 2011 ble det produsert ca 1500kg ost av ca 15000liter melk. 2012- ca 2000 kg ost og

2016-3700kg ost. 2017  5500kg ost. I tillegg til ysting har Orkladal ysteri et møtelokale til utleie og en gårdsbutikk.

 

Vi selger ost hovedsakelig til restauranter og hoteller i hele landet, men mest til Oslo, Stavanger og Trondheim. Vår største kunde er Matcompaniet som leverer til kunder i hele landet. Vi leverer til dagligvaremarkedet i Trondheim (Meny og Mega) gjennom Trøndelag Mat.

 

Andre kunder som jeg leverer direkte til er:

Lian restaurant, To rom og kjøkken, EC Dahls pub og kjøkken, Scandic Hell,  Teaterkafeen Trondheim, Bårdshaug herregård, Mega Orkanger, Mega Oppdal, Smak og behag Oppdal, Lille Skansen, Hegstad/Blakstad, Stokkøy feriesenter, Folk og Fe, Bergmannskroa, Glad i deig, (Oslo), Gulburet Inderøy.

 

Organisering av virksomheten Orkladal ysteri er organisert som et DA. I denne virksomheten er Merethe Landrø daglig leder. Orkladal ysteri kjøper melk fra Meland/Skjenald samdrift. Samdrifta  eier  ysteribygningen, og ysteriet leier lokalene av de.

 

Åpen hver fredag: 10-17

 

Råbygdas første butikk var i langkammerset i trønderlåna i Nygården. Av den grunn så passer det nå bra at bygdas eneste "butikk"  ligger nesten på det samme tunet. Butikken i langkammerset ble flyttet mer sentralt i bygda etter hvert og kaltes for Wiggen. Den lå ved siden av benzenhusa. I Nygårdsbua er det produkter fra flere lokale produsenter,  ost fra Orkladal ysteri og annen gårsmat fra andre produsenter.

 

Vi lager fine gavepakninger som passer til dine ansatte, besøkende eller til bursdager o.l. Spør oss så tilpasser vi gaven til den prisen du ønsker. Sendingskorga/beiningskorga vår med gårdsmat kan anbefales. Bua vår er en gavebutikk hvor det er mulig å få tak i unike gaver både av mat og ting/bruksting. Kjøp av håndverk er en investering. Det er produkter som koster mer, som gleder mange og som vi gjerne vil ha lenge.

Spørsmål

Vi er her for å hjelpe deg.

Ring oss +47 950 25 177

Åpen gårdsbutikk når vi er der.

 

Copyright 2017 • Orkladal Ysteri •

Oppsett: Allsidig Design